Blogissa on esillä käsityöharrastukseni hedelmiä, muistissa itselleni sekä tutkailtaviksi kanssaharrastajille. Minut tavoittaa; puikotettu@gmail.com

31.12.2015

Vuoden viimeiset sukat

Ladies and Gentleman, tänään esittelyssä; printtiä, pintaneuletta ja raitaa !


Ensimmäisenä esittelen oman suosikkini, eli tämän kirjoituksen päätähden; Hovineidon Hienommat.




Malli ja ohje on Tiina Kuun suunnittelema, kuten oli aiemmin esittelyssä olleet Kujeillen -kämmetkäätkin. Lankana on Vuorelman Veto, jota kokeilin nyt siis ihan ensimmäistä kertaa. Täytyy kyllä todeta, että on oikeinkin hyvä sukkalanka. Yhtään solmua en nähnyt, enkä muitakaan sattumia vaan lanka on hyvin tasalaatuista ja tällaisessakin pintaneuleessa hyvin asettuvaa. Suosittelen ken vielä epäröi. Yksi vyyhti sisälsi 100g ainesta, ja siitä riitti hyvin tähän sukkapariin, ylikin jäi vähän.

Seuraavaksi estradille astuu bambuviskoosilla kevennetyt printtisukat.














Tällaista lankaa tuli kerran tilattua lankamaailmasta, kun siellä oli jotkut hullut alennuspäivät, ja nyt vasta sitten tätä kokeilin. Ihan millilleen ei tällä kertaa kuvionti osunut kohdilleen, mutta toisaalta tässä kuviointi on sen verran vilkkaampaa, että minusta nämä sukat näyttävät silti parilta. Perussukkien perussukat mallina. Melkoisen ohutta tämä lanka on, ehkä voisin kuvitella paremmin esimerkiksi kämmekkäisiin sopivaksi, kuin sukkiin. Josko nämä sukat kuitenkin löytäisivät jotkut jalat vielä.

Joulun jälkeen sukkavarasto on tietenkin täysin tyhjä, joten parit raitasukat ehdin jo kilkutella, perustamaan uutta varastoa ja vierasvaraa.


Lankana on Novitan 7-veljestä, vaaleanpunainen päävärinä ja sävyyn sopivia jämäpalloja raidoittamassa. 



Mukaan mahtuu yhdet lasten sukatkin, näissä vuorostaan valkoista Novitan Nallea, ja raidoittamassa ripaus taikaa, nimittäin Nallen Taika -lankaa.

Kohtapuoliin taittuu ensimmäinen vuosi pakettiin tässä blogissa. Jää nähtäväksi mitä kaikkea uusi vuosi tuokaan tullessaan. Suunnitelmissa olisi opetella taas jotain uutta; ehkäpä joku uusi kantapää, ja vaikka kokeilla sukkien neulomista varpaista alottamalla.

Lisäksi menin lupaamaan ystävälleni, että punnitsisin lankavarastoni (!!). Siinä tottakai luonnollisena jatkumona olisi yrittää laihduttaa varastoa.

Olisikohan liikaa haastetta, jos jonkun "ikuisen" keskeneräisen saisi myös valmiiksi, pois lojumasta? Onneksi niiden osalta tilanne ei ole kovin paha, yksi revontuli-huivi odottaa loppuaan, sekä virkattu peitto. Peitosta puuttuu muutama pala, ja sitten se pahin urakka eli palojen yhdistely.

Joka tapauksessa näin uudenvuoden aattona alkaa näköjään sanat loppua, joten kai seon pakko juhlimaan sitten ryhtyä!

Onnellista uutta vuotta 2017 !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

San sääki ny jottai.