Blogissa on esillä käsityöharrastukseni hedelmiä, muistissa itselleni sekä tutkailtaviksi kanssaharrastajille. Minut tavoittaa; puikotettu@gmail.com

23.6.2015

Revontuli

Arvoisat naiset ja herrat, saanen esitellä, rankkasadepäivän päätähti, Revontuli.
Siinä se nyt on, valmiina ja kuvattuna, odottaa saajaansa. Lankaa meni n.230g, mittoja huiville tuli viimeistelyn ja pingotuksen jälkeen korkeutta 84cm, ja leveyttä 163cm. Mukava neulottava tämä malli, alussa yritti vähän sormi mennä suuhun, mutta loppujen lopuksi hyvinkin loogisesti kertautuva ohje. Käytin 80cm ja 120cm pyöröpuikkoja, vaikka ohjeessa mainittiin vain 80cm kaapeli tarpeelliseksi. Kuitenkin leveyttä sen verran tuli, että lopussa oli helpompi puikotella jo pidemmän kaapelin kanssa. Mainittakoon vielä, että huivin ohje löytyy blogin oikeasta reunasta Muutama Ohje -osiosta. :)





Samalla tekosyyllä kuin edellisessäkin kirjoituksessa, eli huivin "huonon matkakoon" vuoksi sivussa on syntynyt taas vähän jotain pientä silppuakin. Bambuliinat osoittautuivatkin yllättävän halutuiksi, joten mukana on kulkenut pikkukerät ja pikkupuikot, tässä tulos. Mallina neulottu Tiskikukka.




Tähteä muistuttavan tiskikukan perään sopii näyttää uusi "projekti". Projektiksi voi juuri ja juuri kutsua, kun itseasiassa työ on pientä, mutta kopioita tarvitaan monta. Ei, kyseessä ei ole peittohommat nyt, vaan puuvilla-kimallesekoitelanka, jota löysin lähimmästä lankakaupasta, vieläpä tarjouksesta. Lanka on aika ohutta, siksipä se soveltuu hyvin esimerkiksi erilaisten koristeiden virkkaamiseen. Tarkoituksenani on siis virkata muutama kimalteleva lasin/mukin alunen, tuikkukippojen alla kimallusta, ja mitä vielä keksisinkin kodin sisustukseen sopivaa tästä sortista. 




Ei yövuoroa ilman sukkapuikkoja, tällä kertaa puikoilta valui pikkuiset pitsisukat. Lankana Novitan Nallea, ja mallina Lise-Loten pikkuiset sukat, jota hieman sovelsin, mutta varsin käypä on malli itsessäänkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

San sääki ny jottai.