Blogissa on esillä käsityöharrastukseni hedelmiä, muistissa itselleni sekä tutkailtaviksi kanssaharrastajille. Minut tavoittaa; puikotettu@gmail.com

2.12.2015

Vauvan huopatossut

Vähän virallisemman teeman jälkeen takaisin pehmoiseen huopaan. Miehen veljentyttö on vasta muutaman kuukauden ikäinen, mutta siitä huolimatta yrittää talvi ja kylmät kelit tulla. Pakkohan pienelle jotkut kengänkorvikkeet on olla, ja mielellään lämpöiset sellaiset. Mistäs minä silti heidän tossukokoelmastaan tiedän, mutta täydennänpähän kuitenkin. Tämmöiset tuli.

Lanka Drops Eskimo ja valkoinen Novita 7-veljestä

Tästä lähdettiin liikkelle.


Löysää tasoneuletta ainaoikeana.

Löysästi keskeltä taitettu ja kasaan kursitut tossut. Kuva hämää, näiden koko on oikeasti n.20cm pituus&korkeus.

Pesukoneen sylkäisemät, puoleen alkuperäisistä kutistuneet.
Ja sitten eikun vaan ne tongit kauniiseen käteen, ja muotoilemaan. Muotoilin suurin piirtein tossua muistuttavaksi, ja sitten aloin hahmotella tossuihin jotakin kivaa vartta. Luonnollisesti mars kirjaston puolelle, ja sieltä löysinkin kivan palmikkomallin tossujen varsiksi.



Varret oli mukava neuloa, ne tulivat nimittäin samalla aikaa kun tossut pyörivät huovuttumassa pesukoneessa. Muutama hassu silmukka ja kapeana tasona neulottu, äkkiä tuli valmista.

...neula. ja ompelu. ....se se on sitten tympeetä, mutta pakollista vissiin, jos meinaa valmista saada.



Nyt täytyy pari viikkoa varmaankin vielä odotella, että nämä töppöset eksyvät oikeisiin jalkoihinsa, mutta toivottavasti ovat mieluisat ja mikä tärkeintä -lämpöiset :)

Minusta toistaminen on ihan yleisestikin mautonta ja tympeää, ja varsinkin blogiharrastuksessa sen mauttomuus korostuu. Mitä järkeä on päivittää monta kertaa samasta? Päivitän silti, sillä tänä jouluna olen kyllä ihan harvinaisen ihmeissäni Täyttä Olutta -kirjoituksen saamasta suosiosta, ja sen aiheuttamasta toivomuslistasta. Käytännössä se tarkoittaa siis tätä.


Karhuja on nyt ihan ennätysmäärä toivottu pukinkonttiin, ja ajattelinkin sitten, että kätevämpää on tehdä taas muutama karhunpää ensin, kun kuvio on niin sanotusti kielen päällä. Näihin oli rentoa jatkaa sitten vaan jalkaosat perään. Toinen pari lähtee Varsinais-Suomeen ja toinen jää kotoisasti Pohjois-Savoon.


Muistutan itseäni ja muistutan kaikkia kanssaneulojia;
Juuri tässä viikon sisään oli ihan Ilta-sanomissa tästä juttua. Oletko neulonut olutmerkin tai kenties makeismerkin kuvion sukkiin tai lapasiin? Jutun mukaan tällaisia neulomuksia siis saa kuin saakin antaa lahjaksi, mutta ansaintatarkoituksessa niitä ei tule neuloa. Minusta se kirjoitus oli melko suoraan juuri karhusukkiin viittaava, näitähän on monessa blogissa vilistänyt, ja samoin niitä Fazerin kettukarkki -kuviolla varustettuja lapasia ja sukkia. Muistakaahan nyt !

Ne kettukarkkilapaset kyllä vielä muuten täytyy neuloa myös. Eikös näistä ollut peräti Novitalla ihan kilpailu joskus? Muistan nähneeni, ja muistan mahdollisen voittajankin, eikös se ollut Pätkis -patukkatyyliin neulottu vauvan nuttu?

Summa summarum, tällaista tänään.

1 kommentti:

San sääki ny jottai.