Blogissa on esillä käsityöharrastukseni hedelmiä, muistissa itselleni sekä tutkailtaviksi kanssaharrastajille. Minut tavoittaa; puikotettu@gmail.com

29.9.2015

Arm Knitting

Hauskaa ja nopeaa, sitä on arm knitting. Lopulliseen ryhtymiseen johtavan vinkin sain ystävältäni, vaikkakin jo muutaman kerran lankahyllyssä olin hypistellyt Novitan Pehmo -lankaa, jonka vyötteessä onkin varsin vihjaavasti tekniikka kuvattu. Netistä löytyy paljon hyvin havainnollistavia videoita tästä tekniikasta, juurikin esimerkiksi hakusanoilla "arm knitting". Itselleni parhaaksi tavaksi huomasin aika äkkiä pitää silmukat kirjaimellisesti sormissa. Käytin lankaa kaksinkertaisena ja tuotos siis näyttää tältä;

Hauskaa ja nopeaa, VARSINKIN jälkimmäistä ! Minun käsissäni lanka taipui huiv(e)iksi, mutta voihan tästä käpistellä vaikka jonkun peiton, puseron, sisustukseen jotain, jne. Sorttia on saatavana nyt äkkiseltään ainakin luonnonvalkoisena, tummanharmaana, luumunviolettina, sekä tottakai myös kimalteilla ;) Malliksi kuvasin myös vyötteet, tosin niiden sisällä raaka-aineen sijasta on jo lopputuote.



Siinäpä ne, ja melkein ihan yhdeltä istumalta kaikki, tämä on nopea laji !
Joku aika sitten tunnustelin, että josko se pitäisi lapaskausi aloittaa, niin nyt on kyllä jo vähintään aika aloittaa pikkujoulukausi ! Työkaverini pohti ääneen, että saisikohan pilttipurkeista askarreltua mitään järkevää, ja muistin jossain markkinoilla nähneeni niistä tehdyn jotakin koristeita. Pikainen googletus, ja mars lankavarastoon. Käsiin osui sama lanka, kuin mistä virkkasin tähden muotoisia glögilasin -tai muun värkin - alusia.

Tämä lanka kyseessä, mutta kuva pöllitty aikaisemmasta tarinasta
Helmi 1v:n lahjoitus












Lähdin työstämään pikkujouluaiheitani pohjan kautta, virkkasin ensin purkin pohjan kokoisen ympryän, jonka jälkeen lähdin nostamaan yksinkertaista pitsikuviota purkin muotoisesti ylöspäin.




Erilaisia pitsisukkia :D



Pitsin kaveriksi kaivoin esiin viime vuotista Ikeasta ostettua hopean väristä helminauhaa, tuikkusomisteisiin silloinkin taisin tämän alunperin hankkia.
Tässäpä joukko valmiita. Punainen on tehty Novitan virkkuulangasta, mutta samalla tyylillä.

Ja mikä näistä tekee siis pikkujouluaiheisia ? LAHJAT ! Aina joku tuo joulun alla jotain pientä lahjan tynkää, nyt on minullakin lahjantynkä antaa takaisin. Purkkien sisässä tuikut valmiina, ja mukana muutama Fazermint -konvehti. Paketin pohjan askartelin paskartelin ihan pahvista ja foliosta. Mutta mikä ettei näitä voisi vaikka käyttää esim. kylpyhuoneessa tai wc:ssä topsipuikkojen kotina, hiuspinnien purkkina tms, mielikuvitus rajana. 



Ettei pääsisi totuus unohtumaan, parit parit sukkia täytyy vielä julkaista. Punaisista ja Makeista pitsisukista jäi tympeän kokoiset jämäpallot, as usual . Lisäsin tähteisiin harmaata ja hetken hämmensin, syntyi parit parit ihan tavallisia sukkia.

Mää sain tommosii gerbeeroitki :)

Mitäs sit tekis oikee?




6 kommenttia:

  1. Sää oot nii kone :O ...Ja mää nii haluun noita purkkeja mun uuteen vessaan mun pinneille.
    Pitääks mun oikeesti alkaa säästämään piltti ja bonapurkit. Tai siis alkaa uudestaan syöttämään niitä K:lle, jotta niitä kertyy :O

    VastaaPoista
  2. No ei tarvi valioo vaihtaa, ainakaa vielä, nyt on ainaki vielä kuvan kassillisest hyvä satsi jäljel. Mut moniköyttösii! Kansilleki on jemmas jo idea ;)

    VastaaPoista
  3. Heippa! Ajattelin tehdä arm knitting-tekniikalla vauvalle torkkupeiton. En ole koskaan kokeillut käsivarsineulontaa. Osaisitko sanoa, onnistuuko tällä tekniikalla helposti peiton teko, ja onko Pehmo-lanka miten riittoisaa? Tavoitteena olisi tehdä pieni, mutta muhkea peitto.

    T. Mari

    VastaaPoista
  4. Hei! Kiitos kommentista :) uskoisin, että onnistuu. Toki silmukat ovat tällä tekniikalla aika suuria, mutta ei nyt luulisi pienen vauvan hirveästi peittoa möyhivän. Yhdestä kerästä riitti yhteen huiviin, kun lanka oli kaksinkertainen, eli peittoon pitäisi riittää 2-3kerää. Muhkeaa tulee takuuvarmasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksesta! Sinulla on täällä blogissa tosi kivoja käsitöitä :) Mukavaa joulun aikaa!

      T. Mari

      Poista
    2. Kiitos ! Tulehan toistekin blogivierailulle :)

      Poista

San sääki ny jottai.