Blogissa on esillä käsityöharrastukseni hedelmiä, muistissa itselleni sekä tutkailtaviksi kanssaharrastajille. Minut tavoittaa; puikotettu@gmail.com

3.10.2015

Sitä saa mitä tilaa

Vai saako?
No saa. Pitkästä aikaa minua lähestyttiin tilauksilla ! Ne tulivatkin eri hyvään saumaan, kun en oikein tiennyt mitä sitä seuraavaksi tikuttelisi. Tilausten laatu oli siis pientä sorttia; kahdet junasukat ja yhdet rääpäletumput. Toiset junasukat tulivat ihan jarrujen kanssa, menevät kuulemma lahjaksi jollekin pojalle, joka täyttää yksi vuotta ja opettelee jalkoja alleen. Toiset junasukat ovat siis tumppujen kera kokoa rääpäle, ja menevät ihan uutukaiselle lahjaksi, syyskeleihin lämmikkeeksi. Täältä pesee kuvaa.

Lankana Novita 7-veljestä, puikot oli vissiin taas samat 2,5mm hiilikuituiset.

Lankana Novita Nalle, samoten hiilikuituiset puikot, mutta pykälän pienemmät, 2,0mm.

Isompiin junasukkiin lisäsin päälle vähän kuviota -juhlan kunniaksi vaikka. Kuvio on vanha ja harvinaisen simppeli, äidiltäni sen olen matkinut joskus.

Se kuuluu näin;
2o, lk, 2o, nosta langankierto jälkimmäisten 2o:n yli. Toista koko kerros, neulo seuraava kerros kaikki oikein. Seuraavalla kerroksella tee samoin, mutta eri kohtiin.

Sovelsin tätä myös lapasiin, kun niitä teki mieleni vielä Hile-langasta taivutella. Hile on sopivan paksua ja pehmeää lapasiin, ja minusta erityisen hyvä puoli on langan paksuudessa työn nopea valmistuminen. Lapasten pinnassa ehkä näkyy tuo kuvio vähän paremmin, eräänlaista pientä poikkiviivaa olevinaan.

Mikähän tampio lie kuvannut kun vielä päättelemätöntäkin on sovitettu.. no jokatapauksessa laadunvalvojalle on päätynyt ;)
Kuuluisa Valio-myrsky näytti Pohjois-Savossakin voimansa, ja vei meiltä sähköt eilisillan ja yön ajaksi, onneksi aamukahvit sai jo keitellä normaalisti. Mutta mikä mahtava syy oli taas viritellä kaikki kynttilät palamaan, saatoin ehkä hetken neuloakin otsalampun valossa.

Maltoin poltella jopa Party Liten Glo Lite -kynttilöitä, ja kyllä nyt jos koskaan ne olivat paikassaan, nimittäin koko kynttilä valaisee !

Uutisten perusteella myrsky oli ihan oikeasti saanut tuhoja aikaiseksi ulkona, minullakin uteliaisuus heräsi ja päätin lähteä katsomaan koirien kanssa onko ulkoilureitillemme syntynyt esteratoja. Pari hassua puuta oli nurin pururadan päällä, kai se riehui sitten enimmäkseen kuitenkin jossain muualla. Keli oli kaunis ja aurinkoinen, niinkuin kuulemma myrskyn jälkeen poutasää on, niin kehittelin reissusta pari kuvakollaasia huvikseni.




Silmäilin työkavereiden puikoilla vilistäviä lankoja ja ideoita, ja kuulin ensimmäistä kertaa räsymattosukista. Siis neulotaan raitoja vuoroin raitalangalla ja vuoroin yksivärisellä, tai vaikkapa kahdella eri raitalangalla vuorotellen. Tästä ehkä ideaa ensi kertaan, lankojen pengontaan !

I'll be watching you.

2 kommenttia:

  1. Mää on kans ton räsymattojutskan kuullu ja yks päivä löysin: http://siksakaten.blogspot.fi/2015/07/rasymattosukat.html mutta täs kiinnostaa eniten toi kantapää. Teen todennäköisesti vaan näitä 4ever, heti ku neulontakärpänen taas iskis. Voi kestää kauan.
    Kui toi sukkajarru pysyy sun sukissa? Ku pistin huopatossuihin, nii ois pitäny ensin harjata pohjaa tms, ku eihän se tartu jossei oo kunnon karhee pinta mihin laittaa. En kerro kuka oon :O

    VastaaPoista
  2. Mää tiän kuka siäl o ;) Kyl se pysyy iha, senku truuttaa vaa ja antaa kuivuu. Onksul tota samaa ? Outoa.

    VastaaPoista

San sääki ny jottai.