Blogissa on esillä käsityöharrastukseni hedelmiä, muistissa itselleni sekä tutkailtaviksi kanssaharrastajille. Minut tavoittaa; puikotettu@gmail.com

18.6.2015

Aade Lõng Artistic 8/2

Lyhyesti ja ytimekkäästi, otsikko kertoo kaiken. Blogiseikkailuissani ja muuten vain kuvahaulla törmäsin Ullaneuleen huiviohjeeseen nimeltä Revontuli. Jatkoin hakuja vähän tarkemmilla hakusanoilla ja lopulta päädyin tuon mahtavan langan luokse. Siis virolaisesta liukuvärjätystä 100% -villasta on kyse. Lanka on hyvinkin sulavasti värjättyä, ja hyvin neulottavaa, vähän ehkä ohutta, mutta toisaalta käy hyvin huiviin, ei tule liian painava. Siitä se ajatus sitten lähti, neulojan sormet tilasivat lankaa, ja huivia tässä nyt viime päivät on neulottu.

Itse Lanka

Tässäpäs huivin vaiheita, vasemmalla ylhäällä aloitus, oikeassa reunassa jo näkyy värin vaihtuvuus.


Huivi on vähän turhan suuri käsityö vuorotyöläisen mukana kulkevaksi, joten sitten oheistuotantona on jälleen syntynyt parit junasukat, ympäristö kun näyttää siltä, että tarvetta vissiin on yhdellä jos toisellakin. Työporukan kanssa keksittiin, että aletaan neuloa valmistuvalle lastensairaalalle sukkia, siitä lisään myöhemmin oman sivun tännekin, niin katsotaan minkälainen kasa niitä syntyy, vai syntyykö, yritys hyvä kymmenen ainakin. Jokatapauksessa, tässä junasukat.


4 kommenttia:

  1. Paljonko tuossa lankakerässä on, eli meneekö monta kerää huiviin? Tilaan sulta kaksi huivia, jouluun mennessä (aika varmaan riittää!!!!????) Mulle tommonen värikäs ja äidilleni sinisävyinen. Maksan langat ja työstä, luonnollisesti. Hinnoittele itsesi hyvin ;) E

    VastaaPoista
  2. Ainii ja viime vuosi, viime jouluks niitä sukkia jo lapsille neulottiin.... eiku lisää vaan.

    VastaaPoista
  3. Hitto kun noi huivit onkin hienoja.

    VastaaPoista
  4. Jaahas, no toi luonnollinen maksu kyllä vähän hämää ;) heh. Niin, eioo oikeastaan valmiissa kerissä noi, painon mukaan eri kokosina vyyhteinä ja sitte ite keritään rullalle. Tohon kuvan huiviin meni 230g. Katotaa, ja keskustellaa tuntuis olevan ruuhkaa kohta näitte huivien kanssa :D Kysillekö ne viimevuotiset sukat meni? Tää on megakeräys siihen verrattuna. Tai katotaan tuleeko siitä mega, jos ei tuu ni viedään lähelle jonnekin.

    VastaaPoista

San sääki ny jottai.