Blogissa on esillä käsityöharrastukseni hedelmiä, muistissa itselleni sekä tutkailtaviksi kanssaharrastajille. Minut tavoittaa; puikotettu@gmail.com

30.10.2016

Sit lisää niit lahjoi

Jokunen hetki takaperin oli puhetta lahjoista ja pukinkontista. Sellaista sisältöä siis luvassa tällä kertaa. Roosa-nauha -teema on nyt ollut esillä ja roosansävyisillä neulomuksilla meinaan minäkin aloittaa tämän shown.

Tässä ensin ainekset;

Novitan 7-veljestä erikoiserä Aapoa

Ehkä paras neulemallikirja ikinä.

Tällaisia tuli sovellettua, kaksi kertaa kämmekkäät. Molemmissa on ranneosaan neulottu valepalmikkoa, jonka jälkeen kuvioitu kämmenosa, ja sormia kohden vähän vielä kutistettu valepalmikolla.

Rosoisemman mallin pintaneuleohjeen löysin blogista Suvikumpu, klikkaa TÄSTÄ, niin ohje avautuu sinullekin.

Sitten nämä sydänkuvioiset kämmekkäät saivat kuvionsa tuosta edelläesitellystä kirjasta Pieni Suuri Neulekirja. Pikkusydämiä löytyi kahta kokoa, joista suurempaa minä sovelsin tällä kertaa kämmekkäisiin. Ohjetta en valitettavasti saa suoraan julkaista, kun teoksen tekijänoikeussuoja kieltää julkaisemasta sen osia.

Nyt on varmaa sopivaa siirtyä jo tuttuun sukka-aiheeseen, saanen esitellä muutamat parit raitaa. Kaikkiin on hyödynnetty varastoista hyvin kulutusta kestävää Novitan 7-veljestä. Varastoja on ollut syytäkin kuluttaa oikein urakalla, nimittäin vuodenvaihde alkaa lähestyä (ELI PUNNITUS) ja kohta kerron edessä häämöttävästä melko uhkaavasta lankalaihiksen mahdollisesta takapakista lisää.

Kirjavammat kaksi paria ovat valmiiksi raidoitettua Raita -sorttia, ja punaraitainen pari on raidoitettu perinteisesti yksivärisistä veikoista.

Perussukan mausteeksi neuloin tähän mukaan kerrosrivinousua kolmen silmukan välein. Raitalankaan oikeastaan minusta ihan hauskanen efekti :)

Koululaisen kokoa perussukka tummemmasta 7-veljestä Raita -langasta.

Lankalaihikselle pientä pakkia aiheutti viimeviikkoinen Itä-Suomen retkeni, nimittäin Joensuussa asti kävin, ja sinne on Porista katsottuna melkein pakko ajaa Jyväskylän kautta. Jyväskylässä taas on melkein pakko pysähtyä Titityy -lankakaupassa.

Muistaakseni olen joskus aikaisemminkin tämän kaupan jo blogissani esitellyt, mutta on se vaan niin hieno paikka, ettei varmasti toisinto ketään haittaa.

Hieno idea tapetoida nuottiviivastoilla!

Eihän näistä paikoista vaan kykene lähtemään tyhjin käsin? No ei. Mukaan tarttui tulevaa joulua ajatellen muutamat sukkalangat; nyt tarvitaan taas Novitalle vaihtelua.

Louhittaren Luolan Väinämoinen Sport -sukkalankaa olen monesti hypistellyt, mutten kertaakaan malttanut ostaa. Nyt se on täällä :)

TUKU WOOL on Titityyn omaa tuotantoa, ja myös ensikertaa kokeilussa. Näistä ehkä jotain kirjoneulesukkaa?
Sitten se todellinen lankalaihiksen vihollinen. Käsityömessut ! 


Odottavan aika on pitkä, ja nyt on pakko pari viikkoa odotella messuretkeä :)

Ennen messuja kuitenkin ehdin käväistä vielä Turussa kyläilemässä, ja sille reissulle jo suunnittelin tämännäköistä viemistä.


Talon väki on sekä kahvin että kiekon ystäviä, ja muistaakseni itse talokin lämpeää ainakin osaksi puilla, joten sytykeruusut saattaisivat kelvata.

Uusia ideoita kypsytellessä olen neulonut taas kuuluisaa kestosuosikkia, eli piirakkasukkia. Mutta syy miksi aion taas asiasta kertoa, on Gjestal Janne. Muutamia eri värejä olen Jannea ja Maijaa neulonut, ja aina silloin tällöin huomannut langassa solmuja.


TAAAS!!
Kolme 50g kerää olin tätä väriä varannut, ja nämä solmut ovat nyt kumpikin eri kerästä. Yksi kerä on vielä katsomatta, mutta ainakin nyt näyttää siltä, että vielä se kolmaskin on katsottava ennen kuin sukkapari valmistuu.


Solmuista huolimatta, kyllä se neule vaan taas suosikkipiirakalta näyttää. 


Jannea on varastossa vielä jäljellä violetin sävyä, ehkä ensikertaan mennessä selviää senkin solmuisuus. 

Näkemisiin!

1 kommentti:

  1. Käsittämätön käsityökone :o
    Harmittaa kun ei ehitty paljoo viimeks jutella ku nähtiin, esim näistä, ja paljosta muustakin...
    Ens kerralla sit...
    P.S.Mullon vihree kausi henkisesti menossa. Piirakat tilaukseen. Siro 41-42. E

    VastaaPoista

San sääki ny jottai.