Blogissa on esillä käsityöharrastukseni hedelmiä, muistissa itselleni sekä tutkailtaviksi kanssaharrastajille. Minut tavoittaa; puikotettu@gmail.com

17.8.2016

Printtiä, pilkkuja ja pitsiä, sekä lopuksi ihan Pohjanmaan kautta!

Kesä on päässyt jo pitkälle ihan melkein varkain. Minusta tosin juurikin elokuu on kesän parasta aikaa, ja siitäpä samaisesta syystä nyt on varsin mukavaa lomailla ;). Käsitöitä on tuttuun tapaan tullut tehtyä ihan melkeinpä taukomatta, ja muutama elämysmatka niihin liittyen on myös tullut koettua.

Autossa ja lomamielellä on mukava neuloa yksinkertaisia juttuja, siksipä esittelyssä on nyt erilaisia printtikuvioita. Oikeastaan kaikista langoista löytyy jo aika montaa eri sorttia liukuvärjäystä, tässä muutama minun hyppysiini joutunut sukkasortti.


Novita Onni, 100% nyppyyntymätön akryyli.

Akryylistä oli mukava neuloa kesään muutama pari kevyempiä sukkia. Mukavat ja täysin kutittamattomat jalassa. Ohjeina jokaisessa parissa perussukka.

Gjestal Janne Space

Kuvassa oikeanpuoleinen sukkapari on tehty Janne Spacesta. Mukava lanka neuloa, ja tässäkin suosin suoraa perussukkaa, jotta saisin parhaiten näkyville langan itsensä kerryttämän kuvion. Varressa kuviointi osui vähän paremmin kuin jalkuimessa, varressa silmukoita on 48 ja jalkuimessa 40.

Kuvan vasen pari on edellisessä kirjoituksessa esitellystä Nalle Garden -langasta. Tämä on tällä erää minun printtilemppari. Tässä täytyy myös kehua langan laatua nyt vähäsen, kertaakaan aikaisemmin en ole saanut liukuvärjättyjä lankoja osumaan näin hyvin kohdilleen. 


 Nalle Gardenia löytyy ainakin tällä hetkellä monista päivittäistavarakaupoistakin, ja useammassa värissä. Tätä varmaankin hamstraan vielä lisää.


Printin jälkeen puikoille pääsi erilaisia pilkkukuvioita. Jotain kirjoneuletta teki mieli neuloa, mutta monimutkaisia kuvioita ei huvittanut ruveta laskemaan ruutu kerrallaan. Lopputulos oli pieniä pilkkuja pieniin jalkoihin. Ja vähän käsiin.

Tästä se ajatus lähti. Kuinka kuluttaa jämäpallo Nalle Taikaa? Kulutettua tuli, ja minusta sopikin lopulta oikein hyvin valkoisen nallen kanssa, mutta itse ongelma kyllä ei poistunut. Jämäpallo on ja pysyy, mutta keveni kuitenkin edes vähän. 

 Jatkoin samaa ideaa sitten alpakkaosastolle, alpakka kun on erityisessä suosiossa miehen veljentytöllä. Machu 100% alpakka.


Kuplatoteutus mukana pitkästä aikaa vasemmassa parissa, ja sitten lisää pilkkuja vaaleammissa sukissa ja lapasissa. Pilkkukuvion lisäksi minusta tämä kirjoneule on ihan erittäin kekseliäs tapa saada sukkiin ja lapasiin lisää paksuutta, ovat sitten varmasti lämpimät.

Pilkut vielä lähemmässä tarkastelussa.



Alpakkalangoista tartuin myös yksiin alkukesän jämäpalloihin, ja niistä sain aikaiseksi peruslapaset, kuulemma kuorihanskojen alle tuleviksi. Vielä vaan näistäkin jämistä pienet pallot jäi, ihmeellisiä lankoja kaapit täynnä kun eivät lankaan lopu.



Sitten seuraavaksi sitä pitsipolitiikkaa. Monessa päivityksessä olen jo maininnut, kuinka Vuorelman Veto on yksi suosikkisukkalankani. Sitä en halunnut käyttää mihinkään raidaksi tai muuten perussukaksi, ja aloin etsiä ihan langalle tehtyjä ohjeita. KVG löysi kuin löysikin, taas, minulle  ja Vedolle hyvän yhdistelmän; Ullaneuleen Verso.




Kun Ullaneuleen sivuille kerran ajautuu, sieltä on hankala päästä pois. Mukaan to do -listalle luonnollisesti tarttui muutakin kuin Versot. Ylpeydellä voinen mainita, että kerrankin to do- listalle joutunut malli on näinkin nopeasti myös DONE ! Herätetyö oli tällä kertaa niin pieni ja nopea, nimittäin Ankkasukat.




Ankkasukkien alla lymyilee itseasiassa tähän päivitykseen kuuluva pitsiasia, esiteltäköön hänetkin nyt samalla.

Malli on Lankavan sivuilta Iso Marketta. Marketan pienempi versio onkin ollut jo useamman kerran esillä bambulankojen kanssa, mutta nyt tuli kokeiltua tämä isokin ihan kunnolla. Ne pimenevät illat lähenevät, niin kyllähän sitä nyt tuikkujen alle oli saatava jotain uutta kimallusta.




 Pitsiä vähän lisää vielä hetken kuluttua ;)


 Novitakin julkaisi jo syksyn aiheitaan, ja minähän reippaana heti koppasin uusimman lehden itselleni. Lehti on taaas pullollaan kaikkea uutta ja mielenkiintoista, ja mieli tekisi heti tilata jokaisen mallin langat vähintään ja aloittaakin jo sen seitsämän eri juttua. Maltillisesti kuitenkin aloitin vain yhtä, ja kunniallisesti sain ne myös valmiiksi. Syksyn ekat säärystimet !



Kuten kuvasta näkyy, muokkasin ohjetta vähän. Ohjeessa säärystin on kolmivärinen, ja joustinneuleen jälkeen neulottu kahta erilaista kuviota. Minä pysyttelin kahdessa värissä, ja jätin ensimmäisenä olevan siksak -kuvion kokonaan pois. Vähän simppelimmät kuin ohjeessa, mutta minusta silti ihan kivat. Liian vähän tulee säärystimiä tehtyä, nimittäin nämä ne vasta nopeita on tehdä, ja ainakin kuulopuheiden mukaan myös mieluisia esimerkiksi lahjoina.

Sitten vähän lisää sitä pitsiä. Raumalla on joka kesä kuuluisa pitsiviikko. Siellä kävin minäkin ihastelemassa Wanhan Rauman kortteleita sekä tietenkin itse pitsejä ja muita käsityöaiheita. Samalle päivälle sattui myös meidän porukan iloksi avoimet pihat -ja pihakirppispäivä. Kuvat oli pakko koota kollaaseiksi, muuten menisi ikä ja terveys minulta niitä valikoidessa, ja arvoisat lukijat teiltä tätä maratonkirjoitusta lukiessa. Tällaista oli Raumalla :)

Torin ympäristöä
Wanhan Rauman kortteleita ja kaupunkijuna
Pihoja ja kirppistä
Kässät ja pitsit 

Muuten, ei pöllömmältä näyttänyt länsirannikko Raumallakaan ;)



Tämä tarina alkaa lähestyä nykyhetkeä ja reaaliaikaa, nimittäin seuraavaksi kerron ja vähän vissiin näytänkin EILISTÄ päivää. Eilen mentiin ja o(s)tettiin ihan Pohojammaan kautta!

Kello 06.00 lähdimme ystäväni kanssa matkaan Porista Tikkulan ABC:n pihasta. Suuntana Kauhava ja Päntäne... joko kävi ilmi? No jos ei; LANKAVA JA TAPION KAUPPA!

Ensimmäisenä katsastimme Lankavan.






Eri juttuja sai myös paikan päällä kokeilla.




Ja tietenkin esillä oli lukematon määrä ideoita.



Elokuun kukka, paperinarusta


Kauhavalta hengissä selvittyämme matka jatkui siis kohti Päntänettä, ja Tapion Kauppaa.









Sitten on varmaankin aika esitellä saalis. Iskukohteisiin nähden saalis on minusta kyllä varsin hillitty tällä kertaa, mutta pakko myöntää, että kyllä se lankalaihis nyt kuitenkin sai aikamoisen kolauksen.

Koko satsi

Sukkalankoja ja alpakkaa, kyllä, printtejä meinaan vielä vähän tikutella lisää.

Pellavaa. Tästä on aikomus neuloa kapeat paneeliverhot kirjastohuoneeseen, saas nähdä sitten.

Tarpeistoa tietenkin tarvitaan aina. Kaksipäisen koukun sai Lankavasta kaupanpäälliseksi, ja muuten vain mukaan tarttui vaihtopäät kaapeliin kokoa 12mm.

Tälle ei oikeastaan ole vielä sen parempaa käyttötarkoitusta, mutta pakko oli ostaa kun halvalla sai. Tarjous oli totisesti hyvä, 1,50e/kerä.

Rentouttavia pimeneviä iltoja toivottaa Ainokainen ja laadunvalvoja :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

San sääki ny jottai.