Blogissa on esillä käsityöharrastukseni hedelmiä, muistissa itselleni sekä tutkailtaviksi kanssaharrastajille. Minut tavoittaa; puikotettu@gmail.com

8.7.2015

Revanssi

Noniin, nyt on viimeksi sivulauseessa mainitsemani Revontuli vol.2 valmis. Sama vironvilla on tässä, mutta nyt sitten se musta-valko liukuvärjätty. Itse lisäsin siihen kimallesäikeen samalla kun kerin lankaa vyyhdistä kerälle, sähäkkä mauste tulikin. On kyllä mukava ja nopea neulottava :) tykkään. Varastostani löytyy vielä punaisen sävyt liukuvärjättynä, siitä jos jossain välissä saisin oikean masterpiece-revontulen, tosi ison viitan, se olisi hieno. Katsotaan nyt, kaikki muut tilpehöörit ensin alta pois. Kokoa tällekin huiville tuli, en mitannut sentilleen, mutta parisängyn puolikas nyt ainakin, heh.



Sitten viimeksi vihjasin myös sitä Broken Seeds -sukkamallista. Senkin sain alulle ja kuviota näkymään, joutuisa malli ja tarpeeksi yksinkertainen, ei tarvi paljoakaan mitään miettiä sitä tehdessä. Edelleenkään en sen nimeä ymmärrä, eikä sitä vissiin voi suomusukaksikaan kutsua, kun Google antoi suomusukkahaulla jo aivan erinäköisiä sukkia. No, kuitenkin, kiva kuvio. Lankana 7-veljestä violetit tumma ja vaalea.


Revanssi tuli koettua myös Magic Loop -tekniikan kanssa. Joskus kokeilin neuloa sukat pyöröpuikolla, normaalisti kuitenkin varresta alkaen, ja se tarina loppuukin siihen kokeiluun. Nyt aloitin saman uudelleen, ja alussa meinasin luovuttaa, kun ei kertakaikkiaan se pyörö toimi. Käytin Novitan 80cm pyöröä, joka on harvinaisen kankea ja itsepäinen väline. Pyöreisiin töihin varmasti ihan hyvä, mutta tässä se ei toiminut, alun sain tehtyä, ja sitten oli pakko lähteä paikalliseen -nimittäin käsityökauppaan ja sieltä mukaan lähti upouudet 100cm hiilikuitupyöröt, jo on notkeaa ja tilaa heilutella. Niin siitä vaan syntyi jollekin ensisukat, Nalle Taika -jämäpallo tuli hyvään käyttöön. Tästä tekniikasta en edes aloita ohjeen selvitystä, siitä on niin monta monituista versiota ja ties millä kantapäillä ja kavennuksilla, että katsoo ystävällisesti kukin mieleisensä ohjeen netin bittisekamelskasta.

Tästä se alkoi :)





Uutena aloitin kokeilemaan ensimmäistä kertaa Moebius-huivia. Pyöreä "tuubi", joka on kierteellä. pyöröpuikolla se käy sekin homma, ja hauska nähdä miten huivi kasvaa samaan aikaa kahteen suuntaan. Moebiuksesta laitan ohjeenkin tuonne oikeaan reunaan, sellaisen voisi vielä tehdä joskus toisenkin. Novitan sivuilla oli hyvä ohje silmukoiden luomiseen, ja Dropsin sivuilta löysin osviittaa silmukkamäärään ja pintaneulemalliin. Tältä näyttää siis se; hauskalta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

San sääki ny jottai.