Blogissa on esillä käsityöharrastukseni hedelmiä, muistissa itselleni sekä tutkailtaviksi kanssaharrastajille. Minut tavoittaa; puikotettu@gmail.com

16.9.2015

Viittasin vanttuul !

Tarina kuuluu näin;

Eräs käsityöblogin pitäjä nimeltä Ainokainen oli hyvin kyllästynyt samoihin patalappuihin ja sukkiin. Hän kertoi tuskastaan eräälle ystävälleen, joka hänkin on varsinainen käsityöharrastaja naisiaan. Ainokaisen ystävä sitten ystävällismielisesti näytti vallan kauniin lapasmallin, jonka oli Facebook -yhteisöpalvelusta bongannut. Ainokainen totesikin, että tästäpä uutta ideaa syksyn lapasiin. Alkoi hirvittävä kuumeinen ohjeenmetsästys. Ohje löytyi, ja ohjeen lähdekin oli mainittu ! Kauneimmat Neulemallit -kirjasta oli alkuperäinen neulojatar ohjeen soveltanut lapasiin. Ainokaisen harmaat aivosolut aktivoituivat, ja samoin tein hän tallusti suorinta tietä käsityökirjojensa pariin. Kas ! Hyllystä löytyi kuin löytyikin sama kirja ! Sen pituinen se.

Itse käytin Novitan Hile -lankaa, ja kötöstelin ohjeenkin ihan sanoiksi asti, löytyy siis blogin oikeasta reunasta ohjeet -osiosta nimellä Hile-lapanen.


Kerra pirusti eikä ain nirusti, eks ni? Nii minustaki.

Ruskan värit ovat tätä tarinan kertomaa mallia, vaaleanpunaiset jo tutuksi tullutta piirakkamallia. Sortit kaikkinensa Novita Isoveli-langasta.
Pääsinpä taas kuitenkin sivuamaan aihetta piirakkamalli, ja nyt on siitäkin julkaistu ohjeosiossa pikkupiirakkasukkien ohje ! Samainen ohje on sovellettuna nyt yllä noihin vaaleanpunaisiin lapasiin, kun sen verran paksu lanka oli kyseessä, niin silmukkamäärä kävi hyvinkin hyvin.

Toisen ystävän kotona kuului olevan tarvetta pienille villaisille tossuille, joilla välillä melkein kävellään ja sitten taas ei. Ensimmäisenä mieleeni tuli, että siinä hommassa villasukat on aivan liian liukkaat. Pakko oli kurvata paikalliseen -taas - ja käynti oli oikein onnistunut, nimittäin nyt se on täällä, sukkajarru ! On oikein ABS-jarruneste näköjään.

Helppo pursottaa haluttuun kohtaan, mutta kuivua täytyy ihan vaikka yön yli. Tämä taitaa jäädä valikoimaan, ja saada kenties kavereita -paikallisessa tätä oli montaa eri väriä.

No, näihin pohjiin tuo tökötti siis ajautui.

Converse All Star for Helmi 1v
Tossuissa Novita Isoveli tuplana, koukku nro 5
Tähtimerkeissä Novita Nalle

Näihin kuviin näihin tunnelmiin, jälkkäriksi mustikoita, olkaa hyvä !



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

San sääki ny jottai.