Blogissa on esillä käsityöharrastukseni hedelmiä, muistissa itselleni sekä tutkailtaviksi kanssaharrastajille. Minut tavoittaa; puikotettu@gmail.com

21.11.2015

Saturday Night Fever

Lauantain huumaa. Ihan ensimmäiseksi kuva kämmekkäistä, jotka viime kerralla olivat vielä vaiheessa, ja lupasinkin parempaa kuvaa valmiista parista.

Malli; Tiina Kuu, Kujeillen, ohje Ravelryssä, lanka; Hjertegarn Machu 100% alpakka, puikot 2,25mm hiilikuitu

Tämä pari valmistui aika pian viime kirjoituksen jälkeen, joten tänään taitaa mahtua vähän muutakin asiaa. Ajatuksena oli heti perään toisetkin kämmekkäät, mutta kuten arvelin, se ajatus siirtyi muiden toteutusta odottavien kanssa jonoon, kun tilalle tuli muutama tilausjutska.

Tuttavani pyysi itselleen kaksi paria perussukkia, kun ei ole mistään löytänyt sellaisia "villa"sukkia, joissa ei varsinaisesti olisi villaa, koska se tuppaa häntä kutittamaan. No minun lankavarastoni sisälsi myös akryyliä, ja siitähän niitä lähdettiin sitten toteuttamaan. Tällaiset tuli.

Perussukat, lanka; Novita Ipana (100% nyppyyntymätön akryyli)

Toinen tilausasia oli ystäväni säästämä kurkkupurkki. Tuli kerran hänen kanssaan puhetta niiden aiempien pilttipurkkien ja lyhtyjen tuunaamiset, ja hän tahtoikin sitten oman kurkkupurkkinsa tuunattavaksi. Työvaiheet jäivät kaikessa innokkuudessani kuvaamatta, mutta valmista tuotosta kuvasin kyllä sitten sisällä ja ulkona ja edestä ja takaa. Muistutuksena siis, ensin maalasin lasipurkin huurremaalisprayllä, jonka jälkeen suihkutin pintaan kevyen kerroksen helmiäislakkaa. Verkko on virkattu jo monesti esitellystä kimallelangasta, ja korkki maalattu hopeamaalilla. Helminauha on viimevuotista joulukoristeosaston antia Ikeasta. Niin ja korkkiin porattiin ensin reikä, käytännössä melkein koko kansiosa, mutta minusta nuo reunat sopivat tuohon jäämään, ei ole sitten purkki niin alaston.

Sellaisenaan

Tuikun kanssa

Ulkona tuikun kanssa

Talvi tuli Savoon ihan yhtenä päivänä, ja päivä lienee mitä sopivin, kun samana päivänä Kuopiohallissa oli Savolaiset suurmarkkinat, sekä kaupungilla joulunavaus. No pakkohan tällaiset riennot oli käydä katsomassa, ja rakkaat lukijat ja muut medbörjaret, tässä kuvasatoa päivän markkinahengestä.



Mitäpä muutakaan löytyy markkinahallin ovella jo kuin kalakukkoa, Savossa tottakai !
Myyjä poikineen olivat kyllä saaneet koko hallin täytettyä, paikan päällä oli kaikkiaan mukava markkinatunnelma
Tämä ihastuttava lankakoju oli Joroisten Jari-Pekassa paikkaa pitävän Riikkapiikan myyntipiste, ihania käsinvärjättyjä lankoja.
Jotain tarttui tietenkin mukaan, alekirjapisteessä oli paljon käsityöaiheisia kirjoja, mutta tämä kiinnosti erityisesti, kokoelman jatkoksi yksi uusi hakuteos erilaisia neulemalleja.

Markkinoiden jälkeen suuntasimme sitten kaupungille sitä joulunavausta katsomaan. Tori ja keskusta sinänsä olivat vielä melko hiljaiset, olimme aikaisin liikkeelläkin kyllä, mutta kauppahalli on aina mukavaa katseltavaa.



Käsintehtyjä suklaita

 
Talvista tunnelmaa virittelin kotiterassillakin kauniimmaksi, lyhdyt saivat ihan uuden ulkonäön, kun lumikuorrute oli niiden päälle ilmestynyt.


Varaston ovikin oli jo aika koristella talvikauteen sopivaksi

Tällä erää ei vissiin muuta asiaa, näkemisiin ja kuulumisiin, eli neulomisiin.


Minun lemppariteetä Rooibosta, lempparimukissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

San sääki ny jottai.