Blogissa on esillä käsityöharrastukseni hedelmiä, muistissa itselleni sekä tutkailtaviksi kanssaharrastajille. Minut tavoittaa; puikotettu@gmail.com

7.2.2016

Huopikkaat, huopikkaat

Ihan ensimmäiseksi Tervetuloa mukaan Hepsi ja Sini ! Upeeta mahtavaa kun olette löytäneet ja liittyneet blogiini :)

Huopikkaita siis. Niitähän viimeksi lupailin, huopikkaita ! Kattotaas mimmosii tuli.

Ensimmäinen pari uunista ulos. Sinisistä tuli ihan heti ensimmäisellä pesulla sopivat, ovat jo kovassa käytössä ihan oman isän jaloissa, ja sitten nämä pinkimmät piti pestä pari kertaa, että tuli omaan jalkaan sopivat.

Sitten seuraava pariskunta;


Kuvanlaatu ei nyt näköjään ihan ole kohdallaan, kun onnistuin valitsemaan mustan taustan. Mutta joka tapauksessa teema on sama, miehelle yhdet ja naiselle yhdet. Näköjään tämä huovutushomma on aika paljon kiinni enemmänkin pesukoneesta, kuin langasta. Näistä samoista langoista olen nimittäin huovuttanut aiemmin niitä lapasia, ja minusta silloin ei näi hyvin huopunut, vaikka pesinkin useammankin kerran. Nyt oli käytössä eri pesukone ja minusta nämä huopuivat paljon paremmin.

Jaa et mist langast sit lainka? No emmää ennää muist, kaikkii mää vaa neuloi sekasi.


Näitä löytyi neulomon ympäriltä, sohvasta, sohvan alta ja päältä, pöydältä ja kässäkassista. Käytin kaikkia sekaisin ja keskenään, ja hyvin ne yhteen huopuivat.

Kaikissa innostuksissani unohdin ottaa tossuista kunnolliset kuvat ENNEN pesua, että olisi vähän saanut taas muistiin ja vertailuun kokoja ennen ja jälkeen huovutusoperaation. No, se on vissiin myöhäistä nyt rypistellä kun tossut on jo huovutettu, mutta hätäpäissäni selasin kännykän kuvat, josko jotain vaihekuvaa olisi painokelpoista.

Jotain silppuja sieltä sentään löytyi, ja niistä muodostelin tällaisen vaihekuvakollaasin.

Tässä on hetki eletty nyt pesukonetonta aikaa, joten vasta nyt sain näitä hommia pakettiin ja tapetille, mutta toki joutoaikana on tullut neulottua vähän muutakin. Huopatossujen jälkeen mieli teki neuloa ihan tavallista suoraa sukkaa, joten kipittelin lankavarastolle etsimään siihen sopivaa lankaa. Vieläkin löytyi yksi kerä Novitan 7-veljestä Polkkaa;

Perussukat. 48 silmukkaa ja 2,5 hiilikuitipuikot. Tällä kertaa ihan tismalleen ei tuntunut osuvan nuo liukuvärit, jouduin sukkien välillä kerimään pienen pätkän, että sain toisen sukan alkamaan suurinpiirtein samasta kohdasta kuin ensimmäinen alkoi.

Toiset sukat saivat alkunsa tuttavan pyynnöstä. Tämä tuttava on alkuperäispaikkakunnaltani Porista, ja kova Ässien kannattaja, lienee jo sukkien teema sitä myöten selvä.



Näistä en saanut sopivaa kuvaa ihan jalassa asti, kun oma jalkani on pari numeroa liian iso näihin. Sukkien koko on siis 38, lankana jokaisessa värissä 7-veljestä, ja varren ässämalli ihan itse Excelillä suunniteltu. Sikäli mikäli joku mallista innostuu, laitan Excel-versiostani tähänkin kuvan. Google tunsi myös monta monituista mallia ja ideaa Ässät-teeman toteutukseen. Itsekin etsin ensin valmista mallia, mutta lähes kaikissa silmääni miellyttäneissä toteutuksissa patakuvio oli tehty sukkaan jälkikäteen silmukoimalla, ja halusin tehdä kuvion kirjoneuleena. Muutama tovi siinä vierähti silmukoita laskiessa, ettei tule liian pitkiä langanjuoksuja ja kuvio toteutuisi. Tällaista sain aikaiseksi;



Ässien punaisten jälkeen jäi punainen vaihde päälle, ja tässä onkin ripaus tulevasta seuraavaksi. Ensi kerralla paremmassa esittelyssä siis Revontuli The Third. Tällä hetkellä se on päättelyä ja pingotusta vailla, mutta vähän täytyy jo kuitenkin vilauttaa.

Katsotaan saadaanko ensi kertaan punaiselle vaihtelua ollenkaan, kun seuraavaksi meinaan aloitella jotakin maltillista pitsisukkaa, myöskin punaisesta. Novitan veljekset tulee nyt vähän korvistakin ulos, ja niinpä käsiini osui Gjestal Maijaa.


Pitsiseen ja punaiseen ensi kertaan siis :)

2 kommenttia:

  1. Oi kuinka paljon kaikkea ihanaa sää olit tehnyt. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois tosi kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mukavaa kun tulee lukijoita, minäpä tulen hetimmiten vastavierailulle!

      Poista

San sääki ny jottai.