Blogissa on esillä käsityöharrastukseni hedelmiä, muistissa itselleni sekä tutkailtaviksi kanssaharrastajille. Minut tavoittaa; puikotettu@gmail.com

14.10.2015

From the top, to the bottom

Niinpä niin, ylimmästä alimmaiseksi. Näin tapahtui pilttipurkkien kansille. Kesälomalla käydessäni Kokemäellä maalaismarkkinoilla, bongasin käsityökojusta hauskannäköisiä virkattuja pannunalusia. Pilttipurkkien korkkien ympärille oli virkattu villalangasta kuori, ja sitten näitä nappeja yhdistelty pannunalusiksi. Joku aika sitten hamstrasin tutuiltani pilttipurkkeja niitä tuikkulahjasysteemejä varten, ja siinä tuli tietenkin kylkiäisinä korkit myös. Kyl määki sit ko muutki.

Sen ihmeellisempää ohjetta ei minulla tähän ole, kuin kuvitukset omista työvaiheista. Aloituslenkki, jonka ympärille kiinteitä silmukoita sopiva määrä, sitten spiraalina virkattua ympyrää. Kun ympyrä on pilttipurkin pohjan kokoinen, ei enää levennetä spiraalina, vaan virkataan pelkkiä kiinteitä silmukoita, jolloin työstä muodostuu kuppimainen. Kun kupin reuna on pilttipurkin korkin reunan kanssa tasan, aletaan kaventaa, ja virkataan työ umpeen. Itse käytin Nalle-lankojen loppuja, minusta Nalle-lanka oli varsin sopivan paksuista tähän hommaan. Neulalla ja samalla Nalle-langalla yhdistin korkit toisiinsa.

Vain mielikuvitus on rajana värien ja muotojen suhteen. Ystäväni tiesi kertoa, että samalla tekniikalla on tehty lapsille napsuvia mattoja, pilttipurkin kannen keskeltä painettaessahan korkki napsahtaa.




Kolme kappaletta näitä tuli tällä kertaa, päätyvät lahjaosastoon muiden pikkutavaroiden joukkoon. Lisään tämän postin ihan talteen tuonne oikeaan reunaan, varmasti palaan näihin vielä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

San sääki ny jottai.