Blogissa on esillä käsityöharrastukseni hedelmiä, muistissa itselleni sekä tutkailtaviksi kanssaharrastajille. Minut tavoittaa; puikotettu@gmail.com

23.3.2016

Turuus

Mulla on tänään paljon asiaa. Luonnollisesti silloin on asiat pantava tärkeysjärjestykseen. Ensimmäisenä siis jauhantaa käsityömessuista! Turun messuhallissa oli sellaiset, ja sinnehän me Pauliinan kanssa lähdettiin. Tarkoitus oli taktikoida lähtö siten, että ollaan paikalla kun pahin ruuhka on ohi, että saadaan vaan jonottamatta kävellä mukavasti sisälle. Eih, kyllä se on niin, että missä jono siellä suomalainen. Eli, saimme täydellisestä suunnittelusta huolimatta jonottaa mekin oman aikamme.

Jos joku vaan on käsityömessuilla käynyt, tietänee sen IDEAÄHKYN ! Siis siellä oli kaikkea, liikaa, hirvittävästi ja aivan liikaa. Niinpä kaikissa röyhkeyksissäni isken tähän nyt älyttömän määrän kuvia, koska siitä olen aivan varma, että ne kertovat kaiken paremmin kuin minä ikinä itse osaisin. Teemana monessa kojussa ja sitä myöten myös näissä kuvissa on jos jonkinlainen kierrätys. Mahtavaa kekseliäisyyttä ja ideointia näytteilleasettajilta :) . Jotta säästäisin lukijoiden hiirikäsiä pahimmilta jännetupintulehduksilta, niputin kuvia vähän aiheittan kollaaseiksi. Silmitelkää olkaa hyvä.

Tätä materaalia on varmasti melkein kenen tahansa helppo hankkia !


Valurautaa decokäytössä


Näissä kesti ihan hetken aikaa tajuta että nämä on valmistettu lusikoista.



Tässä kohtaa olin jo kateudesta vihreänä, mistä ihmiset saa näitä ideoita?! Vetoketjujakin löytyisi varmasti kyllästymiseen asti, kun vaan osais ja keksis.

Astiat pinottu uusiokäyttöön
  

Kattokaa tota hametta ! Se on tehty solmioista !!! Laukkuihin myös kätevästi hyödynnetty mattoja :)
Hei iha oikeesti, strutsinsulkapölyhuiska :D


Ilosii puulastoi ja saippuaa. Jäi kyllä vähän mietityttämää että minkähänlaista oopiumia tos saippuas on?


Askartelijan ihmemaa
Tässä esittelijä maalaa oikeesti kortteja silitysraudalla ja mehiläisvahaväreillä ! Mieletöntä.
Paperinarua ja muovipillejä. Minusta näistä mielenkiintoisin oli tuo keskimmäisenä oleva kaitaliina. Se on paperinarusta neulottu, jonka jälkeen se on litistetty liinaksi. ..Ehkä jonain päivänä? Myös paneeliverhot ovat minun mieleeni.


Olihan siellä niitä lankojakin, ja KATSOKAA; minun suosikkia, vironvillaa !


Alpakkaa :) Tiesittekö, että alpakkalanka on seitsämän kertaa lämpimämpää kuin tavallinen villa? Näin kertoi asiantuntija minulle. ..Mahtoks ol myyntipuhet?
Nukkekotiharrastajien taidonnäytteitä, kisastudiot ja saunat ja kaikki :D
Tämä ihan tuon kokomaailman havainnollistamiseksi. Kuva ei vieläkään tuo täysin esille noiden patalappujen MINIMAALISEN PIENTÄ KOKOA ! Mutta, jos ottaa kolikon kauniiseen käteen, voi havaita edes vähän. Ihan pakko oli kysyä esittelijältä, niin 0,6mm koukulla hän on nuo patalaput nukkekoteihin virkannut.
No sit vähä isompii koukkui

Joitain villasukkia ja lapasiakin vaan löytyi
 Messuhallissa oli yhteen osioon järjestetty myös taide- ja museonäyttelyä. Niihin emme hirveän paljoon aikaa kuluttaneet, mutta vilkaisimme kuitenkin. Muutaman mielenkiintoisen kuvan nappasin sieltäkin.
Vähän erilaista istuinta ainakin, ja totttttakai, virkattuja sängynpeitteitä.
Mahtaako enää ilmestyä? Käsi ylös jos jollekin tulee kotiin :D

Selvisin reissusta hyvin maltillisin ostoksin, pientä kivaa hypisteltävää, ja jotakuinkin tarpeellista.

teetee-kojusta mukaan lähti alpakka-nylon-sukkalankaa, ja niihin kaupanpäälle palmikkosukkaohje. Puikkojenpitimiä erilaisia ja matkavirkkuukoukku, sekä mahtava keittiörätti :D heh, yleensä en tekstipainatuksista välitä, mutta tämä murteellinen Kuha oli pakko ostaa.


testing testing, toimii.

testing testing, toimii. (Samalla blanketin tilannekatsaus -no ei ole edistynyt ei.)


No sitten, tässä vaiheessa unohdetaan tärkeysjärjestys, koska nyt en enää osaa päättää mikä asia on toistaan tärkeämpi, messut jokatapauksessa olivat tärkein. Tapahtuma-aiheella kuitenkin jatketaan. Itse Palsanmäen Aki the Huutokauppakeisari toi karavaaninsa Poriin. Huutokaupattavana oli kolmen autoliikkeen autoja, ja siinä ohessa tietysti kaikenlaista kansalaistenviihdykettä ja buffettia. Tunnustan heti, en ostanut mitään. Kävin tasan ja tarkkaan ihmettelemässä huutokauppakeisaria livenä :D Mutta ! Kuulkaa niin taisi olla moni muukin vain ihmettelemässä, nimittäin ihan äkkiä en muista porilaista huutokauppaa, jossa olisin vastaavan määrän väkeä nähnyt.




Ja siinäpä todisteet siitä.

Viime päivityksessä minulla oli puolikas kämmekäspari tapetilla. Ai mitä sil kuuluu? On vissiin vähän luvanvaraista sen jatkaminen. Mutta, kyl mää ne viäl esittele.



Vai esittelenkö? Sen näkee sitte.


Paljon mielenkiintoisemmalta vaikuttaa nyt eräs lapasmalli. Kokemäellä kerran kävin kirpputorilla nimeltä Tuohitori, on muuten suuri kirpputori. Siellä näin käsitöitä myytävänä ja pakkohan ne oli heti kyylätä minkälaisia on tehty. Siinä oli joku tehnyt tätä erästä mallia, joka oli mielestäni kovin mielenkiintoisen näköinen. Sattumalta Turun käsityömessuilla otin ilmaisjakelulehden käteeni, Lankavan hinnaston 2015-2016, ja siinä sattui olemaan mukana pari hassua ohjetta. NIIDEN LAPASTEN OHJE !! Kattokaa tommoset;

Tässä on nyt myös se ohje. Tämän lisään tuonne blogin ohjeita -osioon myös, koska mitä todennäköisimmin tässä vielä käy niin, että siivoan tuon lehtisen paikkaan nimeltä Jemma, ja sitten kiroan kun en sitä löydä. Täältäpä se sitten löytyy.


Hei viime kerralla oli myös hortonoomihommii. Rairuohot elää jee ! Ja niitä on jo jaettukin pitkin Satakuntaa, mutta toki yhden otin itsellenikin.

Tässä on nyt seassa sitä kissille sopivaa ohraruohoa. No, ei kyllä meidän laadunvalvojakissi siitä mitään tajunnut. Katellaa sit vaa maistelu sijast.

Karjalanneidot eivät ole vielä sanoneet yhtään mitään. Eikä varmaa sanokkaa. Taitaa totuus olla, että haen kesäamppelini jälleen vain kiltisti torilta.

Kevät jatkaa länsirannikolla kovaa vauhtia, ja ihan väkisin tuuppaa nyt pääsiäisen tänne meille. Siispä, hyvää sellaista kaikille !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

San sääki ny jottai.